"Kənd Təsərrüfatı Nazirliyi yanındaTərəvəzçilik Elmi-Tədqiqat İnstitutunun əməkdaşları yeni, çəhrayı pomidov növləri üzərində işləyir. Onların toxumları həm sınaq, həm də seleksiya məqsədi ilə yetişdirilir".
Foodinfo.az xəbər verir ki, bunu İnstitutun İdarə Heyətinin sədri Elmar Allahverdiyev bildirib.
Onun sözlərinə görə, çəhrayı pomidorlara bazarda böyük tələbat var: "Odur ki, yaxın gələcəkdə yerli fermerlər həmin pomidorlardan əkəcəklər: "Onlar məhsuldarlığı, xəstəliklərə və zərərvericilərə qarşı dözümlü olması ilə seçilir".
Son xəbərlər
- Limonlu çay hansı insanlar üçün əks göstərişdir?
- 90 yaşlı yaponlar bu məhsulu hər gün yeməyi məsləhət görür
- Yumurtanı qaynadarkən suya nə əlavə etmək lazımdır?
- Həkim paket çayla bağlı tövsiyələr verdi
- Nə üçün yaşıl yarpaqlı tərəvəzləri yemək vacibdir?
- Tərəvəz və meyvələrdəki pestisidlərdən qurtulmağın yolları