Dietoloq Melissa Jaeger uzunömürlülük və sağlam ürək üçün qidaların adını çəkib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, sağlamlığını düşünənlər ilk növbədə omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin qidaları qida rasionuna daxil etməlidirlər. Bunlar qoz, badam, püstə və ya çia toxumu ola bilər. Mütəxəssisin sözlərinə görə, bu qoz-fındıq və toxumlar ürəyin fəaliyyətini saxlamağa kömək edir.

Jaeger həmçinin yüksək lif tərkibinə görə bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmağa və çəkiyə nəzarət etməyə kömək edən yulaf  yeməyi tövsiyə edir.

Diyetoloq quru lobya və meyvələri başqa bir yaxşı lif mənbəyi adlandırıb. Onun fikrincə paxlanın tərkibində zülal, orqanizm üçün lazım olan maddələr var.  

Mütəxəssis ürəyə faydalı növbəri məhsul kimi zeytun yağını göstərib. Onun sözlərinə görə, onun tərkibində nisbətən az omeqa-3 var, lakin o, başqa bir vacib komponentlə - omeqa-6 yağ turşuları ilə zəngindir.