Demək olar ki, hər kəs axşam ərimiş ət və ya balıq almaq üçün kifayət qədər gücə malik olmadığı bir vəziyyətlə qarşılaşıb. Bəzən məhsullar yenidən dondurucuya qoyulur, lakin bunun nə qədər təhlükəsiz olduğu sual doğurur. Foodinfo.az Edimdoma.ru saytına istinadən xəbər verir ki, hər hansı bir məhsul, istər ət, istərsə də balıq, yalnız bir dəfə dondurulmalıdır. Bu prosedurun təkrarlanması nəticəsində məhsullar faydalı maddələrini itirir və hətta zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Beləliklə, ət yenidən əridildikdə zülalların məhv olması baş verir. Bundan əlavə, ərimə prosesi mikroorqanizmlərin böyüməsinə səbəb olur. Ümumiyyətlə, ət qida maddələrini və hətta dadını itirir. Ona görə də əti qaynadıb yenidən dondurmaq məsləhət görülür. Bu, ən yaxşı seçimdir.

Buz əridildikdən sonra balıq 24 saat ərzində bişirilməlidir. Əgər balıq yenidən dondurular və sonra əriyərsə, patogen mikroorqanizmlər ölümcül ola bilər.