Qəlyanaltılar qidalı olmalıdır və bol vitamin və mineral ehtiva etməlidir. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, buna görə də belə yeməklər üçün ən faydalı qidaları seçməyə dəyər.
Dietoloq Daria Rusakovanın fikrincə, qəlyanaltı üçün ən uyğun qida balqabaq toxumudur. Onların tərkibində çoxlu faydalı maddələr var. Təkcə vitaminlər və minerallar deyil, həm də antioksidantlarla zəngindir.
Bundan əlavə, balqabaq toxumları sağlam yağlar, maqnezium və sinkin əla mənbəyidir. Bütün bu qida elementləri iştahı idarə etməyə, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürəyin işini yaxşılaşdırmağa və mədə-bağırsaq traktının sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edir. Eyni zamanda balqabaq tumlarının miqdarına nəzarət etmək çox vacibdir. Çünki bəzi bağırsaq xəstəliklərinə səbəb ola bilər.