Qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova RİA Novosti-yə bildirib ki, əgər süd zülallarına qarşı allergiyanız varsa, kəsmikdən imtina etmək tövsiyə olunu.
Foodinfo.az xəbər verir ki, böyrək xəstəlikləri olan insanlar da onun miqdarını məhdudlaşdırmalıdırlar.
Onun sözlərinə görə, böyrək xəstəliyi olan insanlar üçün kəsmikin miqdarına məhdudiyyət qoyulub. Bu, belə xəstələr üçün pəhrizdə zülalın məhdudlaşdırılması üçün ümumi tövsiyələrin olması ilə əlaqədardır.
Kəsmikin həddindən artıq istehlakı bir anda bir neçə xoşagəlməz nəticələrə səbəb ola bilər, o cümlədən artıq çəki və piylənmə bura daxildir.
Məhsulun pəhriz xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, artıq protein səbəbiylə bədən, əksinə, yağ sintez edir. Həmçinin, bədəndə kəsmikin həddindən artıq istehlakı vitamin mübadiləsinin pozulmasına, sinirlərin həddindən artıq həyəcanlanmasına və sidik turşusunun yığılmasına səbəb olur və onun duzları qığırdaqda, oynaqlarda və digər toxumalarda yığılır.