Ürəyin sağlamlığını qorumaq üçün sağlam həyat tərzi sürmək və təbii ki, düzgün qidalanmaq vacibdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bəzən dadlı, lakin sağlamlığımız üçün zərərli ola biləcək qidaları seçirik. Bu zərərli qidalardan qaçaraq, ürəyinizi qoruya və ümumi sağlamlığınızı yaxşılaşdıra bilərsiniz.

Həddindən artıq duz qan təzyiqini artırır, ürək sağlamlığınızı gərginləşdirir və ürək xəstəliyi və insult riskini artırır. Natrium qəbulunu məhdudlaşdırmaq ürək sağlamlığının açarıdır.

Qızardılmış yeməklər dadlıdır və cazibədar ola bilər, lakin onlar tez-tez xolesterol səviyyəsini artıra bilən trans yağlarla zəngin olur. Bu, damarların tıxanmasına gətirib çıxarır və ürək xəstəliyi riskini artırır.

Soda və enerji içkiləri lazımsız çəki artımına və insulin müqavimətinə səbəb olur. Bundan əlavə, bu içkilərin içilməsi ürək xəstəlikləri və 2-ci tip diabet riskini artırır.

Ağ çörəyin tərkibindəki zərif taxıllarda lif azdır, bu da qan şəkərinin artmasına səbəb olur və çəki artımına və ürək xəstəliklərinə səbəb olur.

Yüksək yağlı süd, pendir və qatıq xolesterol səviyyəsini yüksəldə bilər və zamanla ürək xəstəliyi riskinizi artırır. Ümumiyyətlə, sağlam bir qidadır, lakin ölçülü şəkildə istehlak edilməlidir.

Həddindən artıq spirt istehlakı qan təzyiqini artırır və çəki artımına səbəb olur, ürək xəstəlikləri və insult riskini artırır.