Çin duzu kimi tanınan monosodyum glutamat (MSG) qidalara əlavə edilən ləzzət artırıcı maddədir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu, fast food, konservlər, hazır şorbalar və qəlyanaltılarda geniş istifadə olunur. MSG birbaşa kalori ehtiva etməsə də, dolayısı ilə kökəlməyə səbəb ola bilər.  

MSG beynin ləzzət və doyma hissinə təsir edərək daha çox yeməyə səbəb olur.  

Araşdırmalar göstərir ki, MSG qəbul edən insanlar normadan daha çox qida istehlak edirlər. 

Bəzi tədqiqatlar MSG-nin insulin müqavimətini artıraraq piylənməyə səbəb ola biləcəyini göstərir. 

Eyni zamanda, bu maddənin yüksək natrium tərkibi bədəndə su saxlayaraq şişkinlik və çəki artımına gətirib çıxarda bilər. Buna görə də, MSG tərkibli qidalardan mümkün qədər uzaq durmaq və təbii qidalanmaya üstünlük vermək tövsiyə olunur.