Bəzi qidalar qanda qlükoza səviyyəsini tez qaldırmır. Foodinfo.az Ferra.ru- ya istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Tara Kollinqvudun sözlərinə görə, bu, qanda şəkər sıçrayışlarını yumşaltmağa kömək edir.

Bunun üçün nə yemək tövsiyə olunur.

Yarpaqlı göyərti. İspanaq, kələm karbohidratlarda azdır və lif baxımından yüksəkdir, bu da qan şəkərinin səviyyəsini idarə etməyə kömək edir.

Giləmeyvə. Moruq, çiyələk və qaragilə antioksidant və lif ehtiva edir. Şəkərin udulmasını ləngidirlər.

Fındıq və toxum. Siz qoz, badam, kətan toxumu və çia toxumlarından sağlam yağlar və lif əldə edə bilərsiniz.

Avokado. Bu meyvələr mono doymamış yağlar və liflə zəngindir.

Lobya və mərcimək. Onların tərkibində şəkərin qana udulmasını yavaşlatan protein və lif var.

Yumurta. Onlar həzmi yavaşladır və qan qlükoza səviyyələrində sıçrayışların qarşısını alır.

Darçın. Bu ədviyyat insulinə həssaslığı artırır və yeməkdən sonra qan şəkərinin səviyyəsini azaldır.