Çörəyi isti-isti yemək xoş olsa da, bəzi hallarda sağlamlıq üçün mənfi təsir göstərə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, çörəyin tam soyumadan yeyilməsi həzm sisteminə və ümumi sağlamlığa müəyyən problemlər yarada bilər.
İsti çörək mədə üçün ağır ola bilər. Tam soyumadan yeyilən çörəkdə nişasta tam parçalanmamış olur və bu, həzmi çətinləşdirir. Nəticədə şişkinlik, qarın ağrısı və həzm pozğunluqları yarana bilər.
Bağırsaqlarda qaz əmələ gəlməsinə səbəb olan isti çörək, xüsusilə həssas bağırsaq sindromu (IBS) olan insanlarda narahatlıq yarada bilər.
Həmçinin dişlərə və damağa zərər verə, hətta boğazda yüngül yanma və narahatlıq yarada bilər.
İsti çörək daha yapışqan bir quruluşa malik olur və dişlərdə qalıcılıq yaradır. Bu, xüsusilə protez istifadə edən insanlar üçün problem olur.
Çörəyi sobadan çıxandan sonra ən az 15-20 dəqiqə gözlədikdən sonra yemək daha yaxşıdır. Bu müddətdə çörəyin daxili hissəsi soyuyur və daha sağlam hala gəlir.
İsti çörəyi yemək istəyirsinizsə, kiçik hissələrə bölərək yeyin və həddindən artıq isti olmamasına diqqət edin.
Soyumuş çörək nişastanın strukturunu stabilləşdirir və həzm üçün daha uyğun olur.
Qızardılmış və ya sobada yenidən isidilmiş çörək həzmə daha az təsir edir.