Dondurulmuş qida məhsulları alarkən, onlardan daha uzun müddət rahat istifadə etmək istəyirik. Bunun üçün zərərli bakteriyaların böyüməsinin qarşısını almaq üçün qidaları düzgün temperaturda saxlamaq vacibdir. Dondurulmuş qidalar -18 dərəcə və ya daha aşağı temperaturda saxlanmalıdır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bəzi dondurulmuş qidalar birbaşa dondurulmuş vəziyyətdən bişirilməlidir, digərləri isə əvvəlcə əridilməlidir. Bu görə də bişirmə təlimatlarını oxumaq vacibdir.

Dondurulmuş yeməkləri alış-veriş səfərinin sonunda alın ki, dayanacaqda avtomobilinizə gedən yolda gəzərkən, qəhvə içərkən və ya dostunuzla söhbət edərkən yeməyinizin əriməməsinə əmin olasınız. Evə gəldikdə yeməyinizi dərhal bişirin və ya dərhal dondurucuya qoyun. Dondurucuya qoyarkən yeməyin buzla birbaşa təmasda olmasına icazə verməyin. Onu qida qablarında və ya hava keçirməyən qablarda saxlayın.

Dondurulmuş qidalar konservantlardan məhrum ola bilər. Ümumi təsəvvürün əksinə olaraq, dondurulmuş qidaların uzun müddət istehlaka yararlı qalması üçün heç bir qoruyucuya ehtiyac olmaması mümkündür. Dondurma nəsillər boyu tətbiq edilən təbii qorunma üsuludur. O, həm qida maddələrini, həm də dadını qoruyur.

Şəbnəm