Güclü müalicəvi və nəmləndirici faydaları üçün qədim zamanlardan hörmətlə qarşılanan qızılgül suyu bir çox güclü gözəllik məhsullarının əsas tərkibi kimi istifadə olunur. Bu maye adətən qızılgül ləçəklərinin suya batırılması ilə hazırlanır. Bu Qızılgül ləçəklərinin buxarla distillə edilməsi ilə də yaradıla bilər. Bu güclü gözəllik iksiri sağaldır, nəmləndirir və dərinizin pH balansını qorumağa kömək edir. Tez-tez dəri toneri kimi istifadə olunur. Təkcə bu da deyil, qızılgül suyu çox vaxt yemək üçün də istifadə olunur. 

Foodinfo.az bildirir ki, şərbət, peçenye və keks kimi bişmiş məhsullara çiçək elementi əlavə etmək üçün ondan istifadə edə bilərsiniz. Gül suyu və vanil xüsusilə cazibədar bir uyğunluqdur. Desertlərə qaymaqlı, şirəli dad əlavə etmək üçün sizə lazım olan tək şey qızılgül suyunu vanil ekstraktı və ya vanil paxlası ilə qarışdırmaqdır. 

 Gül suyu, həmçinin hil, keşniş, kimyon, zəfəran, zəncəfil və s. kimi aromatikləri tamamlayan sonsuz ləzzətli tətbiqlər daşıyır. 

Buxar distilləsi mürəkkəb səslənsə də, bu, həqiqətən öz mətbəxinizdə gül suyu hazırlamaq üçün edə biləcəyiniz sadə bir prosesdir. Yalnız təzə qızılgül ləçəklərindən və sudan istifadə edərək evdə öz gül suyunuzu hazırlaya bilərsiniz. Sadəcə kiçik bir qazan suya qızılgül ləçəklərini əlavə edin və su buxarlanmağa başlayana qədər az odda qızdırın. Sobadan çıxarın, kip bir qapaq ilə örtün. Üzəri otaq temperaturunda soyuyana qədər örtülür. Gül suyunuzu soyuducuda bir həftəyə qədər saxlayın. Sadəcə bu iki şeyə diqqət yetirdiyinizə əmin olun...

1. Təbii və ya üzvi şəkildə yetişdirilmiş təzə qızılgülləri seçdiyinizə əmin olun - məsələn, öz (və ya dostunuzun) bağçasında tapa biləcəyiniz güllər.

2. Böcəkləri və zibilləri təmizləmək üçün güllərinizi yaxşıca təmizləyin. Eyni şəkildə, onları soyuq suya batırın, çünki bu, böcəklərdən və hər hansı bir kirdən qurtulmağa kömək edir.

Şəbnəm