Qastroenteroloq və terapevt Svetlana Ermakova omeqa-3 normasını təkcə qida ilə əldə etməyin mümkün olmadığı fikrini bildirib. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, Gazeta.Ru -ya müsahibəsində bildirib ki, qaynadılmış və qızardılmış dəniz məhsullarında demək olar ki, omeqa-3 yoxdur.  Duzladıqda, hisə verdikdə, dondurduqda və konservləşdirildə onun konsentrasiyasının 40%-ə qədər azalmasına səbəb olur.

“Ona görə də omeqa-3 bədənə kömək etmək üçün əlavə olaraq pəhriz əlavələri şəklində qəbul edilməlidir. Halbuki omeqa-6 və omeqa-9 adi qidalarda böyük miqdarda olur”, - deyə Ermakova izah edib.

O əlavə edib ki, fərdi dozanı təyin etmək üçün omeqa-3 indeksi testindən keçə bilərsiniz.