Nutritionist-terapevt Olqa Luşnikova qoz-fındıqların həddindən artıq yeməyin nə qədər təhlükəli ola biləcəyinə diqqət çəkib. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, Life.ru-ya müsahibəsində bildirib ki, qoz-fındıq unikal və əvəzolunmaz məhsuldur, bir çox faydalı maddələrlə zəngindir, lakin onlardan istifadə edərkən diqqətli olmaq lazımdır.

Luşnikovanın sözlərinə görə, qoz-fındıq yüksək kalorilidir (100 qramda 500-800 kkal ola bilər), ona görə də həddindən artıq yeyirsinizsə, kökəlməyə səbəb ola bilər.

Həkim xəbərdarlıq edib ki, məhsul çətin həzm olunur, onu mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri zamanı istifadə etmək olmaz.

Nurlan