Dietoloq Yekaterina Şirşova sağlam və qidalı qidalanma vərdişləri haqqında danışıb. Foodinfo.az bildirir ki, ekspert Gazeta.Ru ilə söhbətində deyib ki, səhər yeməyi sıyıq, çörək və meyvə üçün ən yaxşı vaxtdır. Gün ərzində - zülalların, karbohidratların və yağların balansı. Axşam saatlarında zülallara, tərəvəzlərə və sağlam yağlara üstünlük verilməlidir.

Mütəxəssisin fikrincə, gündəlik qidalanmaya bu yanaşma axşam həddindən artıq yeməkdən qaçmağa və çəkiyə nəzarət etməyə kömək edəcək.

Diyetoloq çörəyə avokado, pendir, kəsmik və ya tərəvəz dilimləri ilə ət əlavə etməyi məsləhət görür.

“Meyvələri qoz-fındıq və ya təbii qatıqla birləşdirin. Makaronu yağlı qaymaqlı souslarla deyil, ət, balıq və ya pendirlə yemək daha yaxşıdır" -  deyə ekspert bildirirb.