Bişmiş yumurta bütün dünyada bir çox insanın sevimli yeməyidir. Bununla belə, hər kəs bunu özünəməxsus şəkildə bəyənir: bəziləri sulu xoşlayır, bəziləri üçün sarısı yaxşı qızardılmalıdır.

Foodinfo.az Ekspress-ə istinadla xəbər verir ki, kulinariya mütəxəssisi Kelli Skott TikTok-da mükəmməl bişmiş yumurtanın sirlərini paylaşıb.

Birincisi, yumurta yapışmayan örtüklü və yağ əlavə edilmiş bir qabda qızardılmalıdır. Bu, yeməyin hər dəfə mükəmməl olmasına kömək edəcəkdir.

Kərə yağı köpüklənən kimi içərisinə yumurta əlavə edin. Qızardılmış yumurtaları həmişə orta və ya zəif odda bişirin” deyə ekspert məsləhət görür. Sarısının axıcı olması üçün yumurtaları ağı bərkiyənə qədər bişirin. Əgər siz bərk bişmiş yumurta hazırlayacaqsınızsa, onu çevirib sarısını əzmək lazımdır. Bu, sarının bişməsini təmin edir”, deyə aşpaz əlavə edib.