
Vegan qidalanmada zülal ehtiyacını qarşılayacaq bir çox yemək var. Foodinfo.az Ferra-ru istinadla bildirir ki, soya məhsulları zülal baxımından zəngindir. Bunları müxtəlif salat və yeməklərdə istifadə etmək olar.
Lenticel və noxud da veganlar üçün mükəmməl zülal mənbələridir. Qızardılmış noxud və təzə tərəvəzlər ilə dadlı bir yemək hazırlamaq mümkündür. Ayrıca, kinoa və yulaf da yüksək zülal tərkibinə malikdir.
Bu məhsullar, veganların zülal ehtiyacını qarşılamada faydalıdır. Tərəvəzlərdən hazırlanan yeməklərə müxtəlif noxud və lobya əlavə etmək olar. Zeytun yağı ilə qovurulmuş qoz-fındıq, vegan menyusunun zülal qaynağıdır. Qara lobya və avokado, vegan qidalanmasının əsas hissəsidir. Zülal dolu vegan reseptləri ilə bədənin ehtiyac duyduğu enerji təmin edilir. Bu yeməklər həm dadlı, həm də qidalıdır.