Qaraciyər, orqanizmin ən vacib orqanlarından biridir. Foodinfo.az bildirir ki, həkim Yelena Solomantina deyir ki, qaraciyərə ziyan vuran qidalar, onun fəaliyyətini zəiflədir. Fast food və yağlı yeməklər, qaraciyərdə yağlanmaya səbəb ola bilər.

"Çox şəkərli içkilər də qaraciyərə zərər verir. Alkoqolun həddindən artıq istifadəsi, qaraciyər xəstəliklərinin əsas səbəbidir. Həddindən artıq duzlu qidalar, qaraciyərin işləməsini çətinləşdirir. Qaraciyər üçün ən təhlükəli qidalar arasında çipslər və konservlər də var. Qızardılmış yeməklər, qaraciyərdə toksin yığılmasına səbəb olur" - deyə həkim bildirirb.

Mütəxəssis qeyd edibki, ət məhsulları və unlu qidalar, qaraciyərin təmizlənməsini çətinləşdirir. "Bununla yanaşı, qırmızı ət, çox yeyildikdə qaraciyərə ziyan vurur. Çipslər və digər qızardılmış qidalar, qaraciyərin fəaliyyətini pozur. Zərərli yağlar və trans yağlar da qaraciyəri zəhərləyir. Düzgün qidalanma, qaraciyər sağlamlığını qorumağa kömək edir" - deyə həkim əlavə edib.