Tərəvəz salatları, sağlam qidalanmanın əsas hissəsidir. Foodinfo.az bildirir ki, tərəvəzlərdən hazırlanan salatlar, həm dadlı, həm də faydalıdır. Salatın əsas tərkibi təzə və mövsümi tərəvəzlər olmalıdır.

Pomidor, xiyar, yerkökü və gül kələm salat üçün ideal tərəvəzlərdəndir. Onlara zeytun yağı və limon suyu əlavə edərək, dadını daha da zənginləşdirmək mümkündür. Fərqli tərəvəzlərdən hazırlanan salatlar, vitaminlərlə zəngindir.

Salatın tərkibinə qoz, fındıq və ya pendir də əlavə edilə bilər. Tərəvəzlərdən hazırlanan salatlar, sinir sistemini yaxşılaşdırır və toxluq hissi yaradır. Bu salatlar, həmçinin bədəninizi təmizləyir və toxluq effekti yaradır. Zəngin lif mənbəyi olan tərəvəzlər, həzm sisteminə faydalıdır. Bəzən tərəvəz salatlarını ədviyyatlarla zənginləşdirmək də yaxşı bir fikirdir.

Bu salatlar həm doyurucu, həm də kalorisi azdır. Dadlı tərəvəz salatları, həm yüngül, həm də sağlam bir yeməkdir.