Dietoloqlar immuniteti gücləndirmək üçün ən yaxşı tərəvəzin adını açıqlayıb. Foodinfo.az bildirir ki, dietoloq Kristen Lorenzin sözlərinə görə, qırmızı bolqar bibəri ideal seçimdir.
Lorenz qeyd edir ki, C vitamini orqanizmə patogenlərlə mübarizə aparmağa kömək edən ağ qan hüceyrəsi növü olan neytrofillərin fəaliyyətini dəstəkləyir. O, həmçinin antioksidan xüsusiyyətlərə malikdir, yəni sağlam hüceyrələri zədələnmədən qoruyur. Bundan əlavə, C vitamini kollagenin əmələ gəlməsini təşviq edir, "dəri və selikli qişaların bütövlüyünü qorumaq üçün vacibdir, bu, orqanizmimizin patogenlərə qarşı ilk müdafiə xəttidir. Qırmızı bolqar bibəri portağaldan daha çox C vitamini ehtiva edir.