Hamiləlik dövründə sağlam qidalanma ana və körpənin sağlamlığı üçün çox vacibdir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bu dövrdə protein, dəmir, fol turşusu, kalsium və omega-3 ilə zəngin qidalara üstünlük verilməlidir.

Protein mənbəyi kimi toyuq, balıq, yumurta və paxlalılar tövsiyə edilir. 

Fol turşusu beyin və sinir sistemi inkişafı üçün vacibdir və tünd yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərdə, qoz-fındıqda tapılır. 

Kalsium ehtiyacı süd məhsulları, badam və brokoli ilə qarşılanmalıdır. 

Omega-3 isə beyin inkişafını dəstəkləyir və əsasən balıqda və çia toxumunda olur. 

Meyvə və tərəvəzlər vitamin və lif qaynağı kimi əhəmiyyətlidir. 

Su içmək də bədənin nəmlənməsi üçün vacibdir. 

Şəkərli, işlənmiş və konservantlı qidalardan çəkinmək tövsiyə olunur.