
İmmunoloq İrina Yartseva RT-yə bildirib ki, tərkibində şəkər olan içkilər bir sıra ciddi xəstəliklərin səbəbi ola bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, O qeyd edib ki, yərkibində şəkər olan içkilər çox zərərlidir. Onlar ilk növbədə uzun müddət istifadə edildikdə diabet inkişaf riskinə səbəb olur. O, həmçinin ateroskleroz, ürək-damar xəstəliklərinin, insultların və infarktların inkişafını ağırlaşdırır.
Həmçinin, bu cür içkilər sinir sisteminə təsir göstərir, onu həddindən artıq yükləyir, xüsusən də uşaqlarda və yeniyetmələrdə mənfi təsir qoyur.
Yartseva xatırladıb ki, təbiətdə şəkər yalnız meyvə şəklində olur və onlar mövsümi xarakter daşıyır. Bununla belə, onların tərkibində lif var, buna görə də bütün il boyu və böyük miqdarda istehlak edilə bilməz.