Bədənin hansı maksimum dozada kəskin qidaya tab gətirə biləcəyini söyləmək çətindir. Foodinfo.az bildirir ki, dünyanın ən acı çili bibərinin Scoville acılıq dərəcəsinə sahib olduğu bilinir. Onlar həmçinin yeməklərimizə dad vermək üçün istifadə etdiyimiz souslardan 100 dəfə daha acı ola bilər.
Mütəxəssislər bildirir ki, yüksək dozada acı qəbul etmək insanın ani ölümünə səbəb ola bilər. Lakin bu region, qida tərkibi və insanın bədən quruluşundan çox asılıdır.
Daimi acıya vərdiş etmiş insanlar üçün bu ölümcül olmaya bilər. Lakin acı ilə təzə tanış olanlar acı çili bibərinin kiçik bir miqdarı ilə də ölümcül vəziyyətə düşə bilərlər.