Bel ağrısı bütün dünyada milyonlarla insanı narahat edən ən çox yayılmış xəstəliklərdən biridir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bəzi qidalar iltihaba səbəb ola bilər ki, bu da əzələ gərginliyini pisləşdirə və narahatlığı artıra bilər.
Məsələn, həddindən artıq şəkər istehlakı iltihaba səbəb ola bilər ki, bu da bel ağrısını daha da artırır. American Journal of Clinical Nutrition-da dərc edilən bir araşdırma, şəkərdə yüksək bir pəhrizin bədəndə iltihabın əlamətlərini əhəmiyyətli dərəcədə artırdığını göstərib. Kolbasa kimi emal edilmiş ətlərdə doymuş yağlar və konservantlar çoxdur, bu da iltihaba səbəb ola bilər. Public Health Nutrition tərəfindən aparılan bir araşdırma, işlənmiş ətlərin bədəndə artan iltihab reaksiyaları ilə əlaqəli olduğunu vurğulayır və bu, bel ağrısını pisləşdirə bilər. Toyuq və ya balıq kimi yağsız ətləri seçin və iltihabı azaltmaq üçün lobya və mərcimək kimi bitki zülallarının qəbulunu artırın.
Qızardılmış kartof, toyuq kimi qidalar da iltihabı və ağrıları artıra bilənlər sırasındadır. Səbəb isə bişirildəkləri yağlardır.
Ağ çörək, makaron və ağ düyü kimi təmizlənmiş karbohidratlar qan şəkəri səviyyələrində artıma səbəb olur ki, bu da bel ağrılarına dəstək verir.