Mikrodalğalı sobadan istifadə edərək ətin donunu açmaq olar, amma bunu düzgün etmək vacibdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, əks halda, ətin bəzi hissələri bişib, bəzi hissələri isə hələ də donmuş qala bilər. 

Bunu düzgün etmək üçün aşağıdakı qaydalara əməl edin:  

1. “Defrost” (Eritmə) rejimindən istifadə edin. Bu rejim əti yavaş-yavaş isidir ki, bərabər ərisin. 

2. Qısa fasilələrlə yoxlayın. Hər 30-60 saniyədən bir əti çevirin və vəziyyətini yoxlayın. 

3. Plastik və ya metal qab istifadə etməyin. Əti mikrodalğaya uyğun şüşə və ya keramika qabda yerləşdirin.  

4. Əti dərhal bişirin. Mikrodalğada əridilən ət bakteriyaların sürətlə çoxalmasına səbəb ola bilər, ona görə də onu dərhal bişirmək lazımdır.  

Alternativ və daha təhlükəsiz üsullar: 

- Əti bişirmədən 12-24 saat əvvəl buzluqdan çıxarıb aşağı gözlərə qoymaq lazımdır.

- Əti su keçirməyən paketə qoyub soyuq suda 30-60 dəqiqə ərzində əridə bilərsiniz.  

Əgər tələsirsinizsə, mikrodalğalı soba yaxşı seçimdir, amma qida təhlükəsizliyini unutmayın!