
Dietoloq Nataliya Fariseyeva NEWS.ru-ya müsahibəsində kərə yağına sağlam alternativ ola biləcək yağı adlandırıb.
Foodinfo.az bildirir ki, onun sözlərinə görə, ghee adlanan ərinmiş yağ faydalıdır. Bu, təkcə ümumi sağlamlığı yaxşılaşdırmır, həm də iltihab və artıq çəki ilə mübarizə aparmağa kömək edir. Məhsul omeqa-3 yağ turşuları və vitaminlərlə zəngindir, bu da onu gündəlik istehlak üçün tövsiyə edir.
Ghee adi kərə yağından hazırlanmış duru yağdır, daha sağlam alternativdir. Tərkibində kifayət qədər miqdarda omeqa-3 yağ turşuları, bir çox A və E vitaminləri var ki, bu da onu istehlak üçün ən çox tövsiyə olunanlardan birinə çevirir. Butirat duzu və butirik turşu efirləri sayəsində iltihab əleyhinə təsir göstərir. Bu maddə müxtəlif orqanlarda və dəridə iltihabı aradan qaldırmağa qadirdir. Arıqlamağa kömək edir. Nə qədər paradoksal səslənsə də, yüksək yağ konsentrasiyası olan məhsul piylənmə ilə mübarizə aparır.
Mütəxəssisin fikrincə, yağın gündəlik qəbulu altı çay qaşığından çox olmamalıdır.