Kinao (Quinoa) və düyü dadı oxşar ola bilər, lakin onlar çox fərqli qidalardır. Foodinfo.az Rbc.ua-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, bu taxıllardan biri orqanizm üçün daha çox fayda ehtiva edir.

Quinoa yüksək lif, protein, vitamin və mineral tərkibi ilə tanınır. Təbii glutensiz. Ağ quinoa ən çox yayılmış formadır, lakin başqa növlər də var.

Diyetoloq Miranda Galati bildirir ki, quinoa yemək qan şəkərində əhəmiyyətli dalğalanmaları minimuma endirəcəyini və sabit enerji və iştahanı təmin edəcək. Həmçinin mis, dəmir, sink və folat da daxil olmaqla sağlamlığın və maddələr mübadiləsinin qorunması üçün bir çox vacib mikroelementləri ehtiva edir.

Düyü ağ və qəhvəyi də daxil olmaqla bir çox növdə mövcud olan taxıl taxılıdır. Düyü təbii olaraq qlütensizdir və uzun taxıllı qəhvəyi düyü ən sağlam növ hesab olunur.

Tərkibində manqan, selen və niasin kimi vacib mikroelementlər var. Qəhvəyi düyü seçsəniz, əlavə lif və mikroelementlərdən də faydalanacaqsınız.

Quinoa və düyü sağlam bir pəhrizə uyğun ola bilər. Quinoa qan şəkərinə nəzarət və qida sıxlığı baxımından düyüdən üstündür, çünki tərkibində əlavə lif, zülal, vitamin və minerallar var.

Quinoanın əlavə faydalı qidalar əldə etmək üçün düyü əvəzedicisi olduğunu bilməyə dəyər.