Dietoloq Yuliya Xlopova kartofun sağlamlığa zərəri haqqında mifi dağıdıb. Onun sözlərinə görə, bişdikdən və soyuduqdan sonra məhsulun tərkibindəki nişasta davamlı nişastaya çevrilir ki, bu da sağlam bağırsaq mikroflorasını saxlamağa kömək edir.

Foodinfo.az bildirir ki, o, Life.ru saytına müsahibəsində qeyd edib ki, kartof həm də kalium, C vitamini və liflə zəngindir, xüsusən də qabığı ilə bişirildikdə.

Xlopovanın sözlərinə görə, kartof ən faydalı hesab edilən qarabaşaq yarması ilə müqayisədə bir sıra üstünlüklərə malikdir. Onları müqayisə edərkən, kartof daha yüksək doyma indeksinə, aşağı kalorili məzmuna (qaynadıqda 100 qr üçün 77 kkal) və bağırsaqlara faydalarına görə üstündür.