Bir çox insanlar şirinləşdirilmiş qəhvə içməyi sevirlər, lakin dietoloqlar tez-tez şəkər əlavə etməməyi məsləhət görürlər. Foodinfo.az xəbər verir ki, MedikForum.ru bu barədə terapevt İrina Andreeva ilə danışıb.

Həkimin sözlərinə görə, şəkərlə qəhvə içmək çoxlarının düşündüyü qədər zərərli deyil. Əsas odur ki, tarazlığı qorumaq və pəhrizinizin kalorili məzmununu izləməkdir. Üstəlik, ətirli səhər içkisinə şəkərin əlavə edilməsinin də üstünlükləri var.

“Müasir tədqiqatlar göstərir ki, şəkərlə qəhvənin orta səviyyədə istehlakı nəinki təhlükəsiz, həm də faydalı ola bilər. Bu, koqnitiv funksiyaları stimullaşdırmağa kömək edir”, – Andreeva xatırladıb. Şəkər beynin fəaliyyətinə böyük təsir göstərir, çünki qlükoza orqanizmin əsas enerji mənbəyidir və beynin aktiv işləməsi üçün ona kifayət qədər çox ehtiyac var.

Qəhvəyə şəkər əlavə etdikdə ikiqat effekt əldə edirsiniz: kofeinin sinir sistemini stimullaşdırmaqla yanaşı, qlükoza beyni enerji ilə təmin edir. Bu, xüsusilə zehni fəaliyyətin artırılması tələb olunan vəziyyətlərdə faydalıdır.